Per land 23 spelers toegelaten tijdens eindfase

Print
PARIJS - Alle landen die deelnemen aan de eindfase van het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea, mogen 23 spelers - waaronder drie doelmannen - inschrijven en meenemen naar het WK. Dat staat te lezen in het reglement van de Wereldbeker, dat woensdag gepubliceerd werd op de site van de Wereldvoetbalbond (www.fifa.com).
BR>
Volgens artikel 22 van hoofdstuk 13 van het reglement, moet een eerste lijst van maximum 35 spelers bij de FIFA ingediend worden, 30 dagen voor het begin van het WK, op 31 mei in Seoel.

De uiteindelijke lijst met de 23 namen, waaronder drie doelmannen (één ervan met het rugnummer 1), moet ten laatste op 21 mei aan het secretariaat-generaal van de FIFA overgemaakt worden.

Een speler die op deze laatste lijst voorkomt mag enkel nog vóór de openingsceremonie worden vervangen, en alleen in geval van een ernstige blessure. Bovendien moet de medische commissie van de FIFA hiervoor haar akkoord geven.

De inschrijving van 23 spelers voor de eindfase, in plaats van 22 vroeger, werd voor de eerste keer met succes toegepast tijdens de Confederatiebeker in juni. Deze maatregel verplicht de deelnemende naties om drie doelmannen in hun lijst op te nemen en voorkomt dat er nog een beroep wordt gedaan op andere spelers eens het toernooi begonnen is.