Q-Music en 4FM rijven radiolicenties binnen

Het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) heeft donderdag de licenties voor landelijke commerciële radio toegekend aan de radiostations van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMM) en Think Media. Q-Music en 4FM zijn de winnaars. Dat maakte het VCM donderdag aan het persbureau Belga bekend.

BELGA

Voor insiders komt de toekenning van een licentie aan Q-Music, het landelijke radiostation van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMM), niet echt als een verrassing. De VMM, in handen van De Persgroep (De Morgen, Het Laatste Nieuws) en Roularta (Knack, Trends, De Streekkrant), was bij deskundigen de gedoodverfde kandidaat. De zender wil zich richten tot jongvolwassenen, wil zeker geen VTM-radio zijn en zal extra aandacht besteden aan het Nederlandstalige lied.

De toekenning van een vergunning voor 4FM is volgens een groot aantal insiders een kleine verrassing. 4FM is onderdeel van Think Media, een beursgenoteerde mediagroep waar het de voorbije maanden flink heeft gerommeld (cfr. het stopzetten van het weekblad Lola en het ontslag van hoofdredacteur Alain Grootaers binnen uitgeverij De Vrije Pers). Het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) kende het eerste (en technisch mindere) frequentiepakket toe aan 4FM. Het station wil naar eigen zeggen nog dit najaar starten met landelijke uitzendingen. De zender steunt enerzijds op de ervaring van getalenteerde radiomakers zoals Stefan Ackermans, Wim Weetjens, Jan Caerts en Dirk Guldemont, en wil anderzijds blijven investeren in nieuwe radiomakers.