Rechtzaak Dickinson voor onbepaalde tijd uitgesteld

Voor de correctionele rechtbank van Tongeren is donderdag de zaak van de zogenaamde meesteroplichter Gregory Dickinson (44) en zijn broer Trevor voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het dossier Dickinson was één van de bundels die het zwaarst getroffen werden door een brandstichting op de Tongerse correctionele griffie op 12 april 1999. De verschroeide en natgespoten kaften waren onleesbaar geworden en ondergingen inmiddels een speciale chemische ontvochtigingsbehandeling, die het uitlopen van de inkt moest tegengaan.

BELGA

Reden van het uitstel voor onbepaalde tijd is echter dat de brand ook de nummering van de bladzijden aantastte, waardoor op dit ogenblik niet steeds duidelijk is welke vertalingen precies bij welke Chinese stukken horen. Het parket is het dossier nu al enkele maanden samen met een Chinese tolk aan het wedersamenstellen en de stukken in het dossier aan het inventariseren. Verwacht wordt dat dat nog een hele tijd in beslag zal nemen.

De Canadese projectontwikkelaar Gregory Dickinson, die tot voor enkele jaren geleden in Lanaken woonde en werkte, wordt samen met zijn broer Trevor beticht van misbruik van vertrouwen en verduistering van 33,6 miljoen frank (0.83 miljoen euro).