Citibank in Eisden overvallen

Drie gewapende mannen hebben donderdag even voor 9 uur, net voor opening, de Citibank op de Pauwengraaf in Eisden overvallen. De kantoordirecteur werd korte tijd gegijzeld.

BELGA

In de loop van de voormiddag werden de BMW van de bankdirecteur en de VW bestelwagen, waarmee de overvallers reden, teruggevonden in Maasmechelen. De bestelwagen bleek vorige week gestolen in Zutendaal.

Nadat de kantoordirecteur zijn wagen rond 8.45 uur in de garagebox achter de bank had geparkeerd, stopte de witte bestelwagen achter de box om de weg te versperren. Het slachtoffer werd meteen uit zijn auto gesleurd. Onder bedreiging van een jachtgeweer met dubbele afgezaagde loop en een revolver moest hij de achterdeur openen.

Onder dwang zette de directeur het alarm af en moest hij de kluis openen. Ondertussen kwam een vrouwelijke bediende de bank langs achter binnen. Zij werd vastgegrepen en met geweld tegen de grond geduwd en onder schot gehouden. Uit de kluis graaiden de twee overvallers het papiergeld ter waarde van circa 2 miljoen frank mee. De derde zat buiten in de witte bestelwagen te wachten. Vervolgens namen de daders de bankdirecteur mee in zijn BMW. De gijzelaar moest als vrije doorgang dienen in geval de politie de weg zou versperren. In de Eisderbosstraat werd de directeur uit zijn auto geduwd. In een woning ging hij om hulp aankloppen.

De daders sloegen op de vlucht in een Fiat minibusje en met de wagen van de bankdirecteur. Bij hun vlucht namen ze de bankdirecteur mee. In de Heihoevestraat, een zijstraat van de Pauwengraaf, werd de man uit zijn wagen geduwd.

De buit van de overval bedraagt minstens 2 miljoen frank (circa 50.000 euro) aan Belgisch geld en vreemde valuta. De drie daders waren in het zwart gekleed, droegen een bivakmuts en handschoenen. Volgens de 35-jarige bankdirecteur spraken de daders perfect Nederlands met een Italiaans accent.