Politie flitst al weken vanop bruggen

Print
De verkeerspost van de federale politie van Limburg is sinds enkele weken gestart met het flitsen van snelheidsovertreders vanop bruggen boven autosnelwegen. De verkeerspost heeft bovendien dit jaar in totaal al meer dan 34.000 voertuigen geflitst. Dat is een opmerkelijke stijging tegenover vorig jaar, toen over heel het jaar slechts 37.735 voertuigen zijn geflitst.
Hoofdinspecteur Leon Buelens van de verkeerspost van Limburg: «Het klopt dat we dit jaar beduidend meer hebben geflitst dan vorig jaar. Dat komt eenvoudig omdat we meer gecontroleerd hebben. We verwachten tegen het einde van het jaar meer dan 50.000 snelheidsovertreders betrapt te hebben.»

De verkeerspost van Limburg kan sinds kort ook een beroep doen op het nieuwste snufje dat het mogelijk maakt om te flitsen vanop de bruggen boven de autosnelwegen. Het toestel is de voorbije maanden met succes getest door de federale politie van Luik. «We hebben het toestel in onze provincie al een paar weekends ingezet en daarmee hebben we al honderden processen-verbaal opgesteld,» zegt Buelens.