Serena Williams te sterk voor Henin

NEW YORK -

De US Open zitten erop voor Justine Henin. Onze landgenote verloor zondagavond in de 1/8ste finales van de Amerikaanse Serena Williams in twee sets: 7-5 en 6-0.

Bart Vandermierde

Henin begon nochtans beresterk aan de partij op Centre Court. Ondanks de zware opslagdruk van Williams, pareerde de Waalse uitstekend met enkele prachtballen en dwong ze meteen een break af. Op haar eigen opslag maakte ze in het tweede game wel twee dubbele fouten, maar uiteindelijk stoomde ze toch door naar 2-0. Toch was de toon hier al gezet: de opslagen - vooral die eerste, cruciale service - draaide de hele wedstrijd door van geen kanten. Bij de Amerikaanse was dit zoals verwacht niét het geval. De snoeiharde opslagen en de foutenlast van Henin zorgden ervoor dat de stand snel weer in evenwicht was. Dit spelbeeld bleef zich herhalen tot 5-5. Daarna kon Williams onze landgenote onder druk zetten op haar eigen service. Het zwakke punt van de dag voor Henin bleek haar hier dan ook fataal: 7-5 voor Williams in de eerste set.

Wie dacht dat Henin in de tweede set kon terugvechten, kwam bedrogen uit. De speelster die toen nog tussen de lijnen stond, was niet meer dan een schim van de 'oude' Henin. Zelfs niet de Henin van de eerste set, waarin ze Williams af en toe nog duchtig van repliek diende met enkele prachtslagen. De Amerikaanse krachttennisster was niet meer af te stoppen en mokerde de ene bal na de andere binnen de lijnen. Bij een 4-0 achterstand was de veer helemaal gebroken bij Henin, die zich deze 1/8ste finale vooraf wellicht héél anders had voorgesteld. De 6-0 cijfers van de tweede set, kwamen dan ook keihard aan: Henin droop na afloop snel af.