David Paas wil naar Westerlo

GENK/WESTERLO -

David Paas is gisteren/donderdag niet naar Engeland afgereisd, waar hij bij tweedeklasser Burnley kon gaan testen. "Ik heb mijn licht over die club opgestoken bij Dimitri de Condé. Aan dat gesprek hield ik geen positieve indruk over", aldus Paas. "Volgens Dimi zijn ze er niet erg besluitvaardig. En ik voel er niks voor om ginds een paar weken in onzekerheid door te brengen".

RCo

Paas heeft wel zijn zinnen gezet op Westerlo. "Ik heb een paar gesprekken achter de rug met manager Herman Wijnants en met Jan Ceulemans, die ik bij Aalst nog gehad heb als trainer. Op velerlei vlakken beschouw ik Westerlo als de ideale keuze. Ik hoop er sportieve revanche te kunnen nemen en ook familiaal gezien, is het de beste oplossing."

Groot struikelblok is wel dat Westerlo in Genk langs de kassa moet passeren - Paas ligt nog 3 jaar onder contract - en dat de speler zelf niet bepaald een

kleinverdiener

is. Dat beseft ook Westel-manager Herman Wijnants. "Ik heb in de voorbije dagen enkele keren contact gehad met de mensen van Genk. Ik heb hen gevraagd naar de modaliteiten in verband met Paas. Ze hebben me echter laten verstaan dat er maar één mogelijkheid is: het contract van David integraal overnemen. Wel, dan moeten wij passen. Zo simpel is het. Ik wacht nu rustig af."

In de hoop dat er alsnog een compromis uit de bus komt. Hoop die gedeeld werd door een zoals altijd erg zelfverzekerde Paas. "Ik voel er niks voor om Genk in een makkelijke positie te plaatsen. Ik wil zélf bepalen waar ik ga voetballen. Mijn hoofd staat nu naar Westerlo en daar wijk ik geen duimbreed vanaf."

In Genk, waar de sportieve commissie druk vergaderde, hield men de kiezen op mekaar.