Ronde van Polen wordt elk jaar belangrijker

GDANSK -

Maandag start in Gdansk de Ronde van Polen. Sinds Czeslaw Lang zijn schouders onder de organisatie gezet heeft, heeft ook die rittenwedstrijd het grote geld gevonden. Ploegen en vedetten aantrekken vormt niet langer een probleem, want ze krijgen honderdduizenden franken om de oren geslagen. Daarom wordt de Ronde van Polen jaar na jaar belangrijker en groeit ze ook uit tot de meest belangrijke en best georganiseerde rittenwedstrijd van het voormalige Oostblok.

Belga

Aan grote namen, die maandag van start gaan, geen gebrek. Wereldkampioen Vainsteins, Rumsas, Ivanov, Tafi, Zanini, Svorada, O'Grady, Voigt, Kirsipuu en de sterkste Polen natuurlijk. Ook twee Belgische ploegen verschijnen aan de start. Lotto-Adecco met Serge Baguet en Andrei Tchmil en Domo-Farm Frites met Karel Vereecke en veldrijder Mario De Clercq.

Belgisch kampioen Ludovic Capelle (AG2R) is er bij om de sprinten aan te trekken voor Jaan Kirsipuu. Bij Mapei-Quick Step wordt Tom Steels nog maar eens in stelling gebracht. Een zoveelste test voor de geplaagde Steels. De eerste 4 ritten kondigen zich alvast aan als etappes voor de snelle mannen, het slot wordt bijzonder zwaar met 3 bergritten en een afsluitende klimtijdrit. Vorig jaar werd de Ronde van Polen gewonnen door Piotr Przydzial.

Deelnemende ploegen, belangrijkste deelnemers:

CCC-Mat: Piotr Przydzial (Pol)

Fassa Bortolo: Fabio Baldato (Ita), Raimondas Rumsas (Lit), Serguei Ivanov (Rus)

Mapei: Tom STEELS, Bart LEYSEN, Andrea Tafi (Ita), Stefano Zanini (Ita)

Lotto: Serge BAGUET, Christophe BRANDT, Hans De CLERCQ, Thierry MARICHAL, Guennadi Mikhailov (Rus), Andrei TCHMIL, Kurt VAN LANCKER, Stive VERMAUT

Lampre: Robert Hunter (ZAf), Jan Svorada (Tsj)

Domo: Romans Vainsteins (Let), Mario DE CLERCQ, Marco Milesi (Ita), Enrico Cassani (Ita), Fred Rodriguez (VSt), Bram Tankink (Ned), Karel VEREECKE, Piotr Wadecki (Pol)

Crédit Agricole: Magnus Backstedt (Zwe), Thor Hushovd (Noo), Stuart O'Grady (Aus), Jens Voigt (Dui)

Tacconi-Vini Caldirola: Nicola Minali (Ita), Zoran Klemencic (Slo)

Alessio: Pietro Caucchioli (Ita), Mauro Zanetti (Ita)

Ag2R: Jaan Kirsipuu (Est), Ludovic CAPELLE

Cantina Tollo: Gabriele Colombo (Ita)

Alexia: Ivan Quaranta (Ita)

Mróz: Piotr Chmielewski (Pol)

Mobilvetta: Massimo Strazzer (Ita)

Itera: Alexei Markov (Rus)

Atlas-Lukullus: Jacek Mickiewicz (Pol)

Mikomax: Tomasz Kiendys (Pol)