US Open: ook Clijsters naar 1/8ste finales

NEW YORK -

Na Justine Henin vrijdagavond, plaatste nu ook Kim Clijsters zich voor de 1/8ste finales van de US Open in New York. De Limburgse, het vijfde reekshoofd, versloeg de Slovaakse Henrieta Nagyova in twee sets: 6-3 en 7-5. In de volgende ronde wacht Elena Dementieva.

Bart Vandermierde

Zowel Kim Clijsters als de 22-jarige Henrieta Nagyova kwamen met een verband rond de rechterdij op het terrein. Maar het werd al snel duidelijk dat Clijsters bijna geen hinder meer ondervond van haar blessure. Een aangename vaststelling bovenop het feit dat ook haar tennis weer op peil komt. Bijwijlen liet de Limburgse weer enkele knappe staaltjes toptennis zien. Vooral in de eerste set had ze niet echt veel moeite met haar Slovaakse tegenstandster. Bij een 3-2 voorsprong zorgde Clijsters voor de break. Meteen de goeie, want ze kon de set uitmaken met 6-3. In de tweede set breekt Clijsters aanvankelijk tot tweemaal toe door de opslag van Nagyova en wordt het al snel 5-3. De Slovaakse gaf echter niet op en knokte zich met enkele mooie punten en een iets mindere periode van Clijsters terug tot 5-5. Maar dan breekt Clijsters nog maar eens door de opslag van haar Slovaakse opponente en is de veer gebroken: 6-3 en 7-5.

In de 1/8ste finales, haar beste resultaat ooit op de US Open, neemt Kim Clijsters het op tegen de Russische Elena Dementieva, het elfde reekshoofd op Flushing Meadows. Dementieva won in de 3de ronde van het Duitse 17de reekshoofd Anke Huber (WTA-17) in twee sets: 6-3 en 7-5.