US Open: Henin is klaar voor Serena Williams

NEW YORK -

Justine Henin heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de 4de ronde van de US Open in New York. De Waalse versloeg de Zwitserse Miroslava Vavrinec in twee sets: 6-3 en 6-2. In de volgende ronde wacht een zware dobber: Serena Williams.

Bart Vandermierde

Justine Henin, het zesde reekshoofd op de US Open, kende toch iets meer moeite met de Zwitserse dan de cijfers doen vermoeden. Bijna elk game eindigde na een lang uitgesponnen deuce. Ook de lange rally's zorgden ervoor dat de wedstrijd bijna anderhalf uur duurde. Vavrinec, het nummer 96 van de wereld, liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en Henin moest af en toe knappe staaltjes tennis laten zien om de Zwitserse af te houden.

In de 4de ronde wacht de jongste van de Williams-zusjes. Serena slenterde op haar dooie akkertje naar de volgende ronde en had geen kind aan de Slovaakse Martina Sucha: 6-1 en 6-0. De Amerikaanse zei eerder al zinnens te zijn opnieuw te stijgen in de WTA-rangschikking en op relatief korte termijn de topdrie binnen te dringen. Dan zal ze toch eerst voorbij Justine Henin moeten raken. Nu beide speelsters in goede vorm steken, kan dat zeker een zeer interessante partij worden.

Aangeboden door onze partners