US Open: Clijsters makkelijk naar 2de ronde

Print
NEW YORK - Kim Clijsters heeft zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van de US Open in New York. Onze landgenote maakte brandhout van de Nieuw-Zeelandse Pavlina Nola (WTA 102). In elke set stond ze 1 game toe. De wedstrijd duurde amper 48 minuten.
BR>
Clijsters had een verband aangebracht rond haar rechterdijbeen, een blessure die ze opliep op het WTA-toernooi van New Haven, vorige week. Daar gaf ze forfait voor de halve finale, omwille van die blessure. Ze was er toch niet gerust in. Het 5de reekshoofd had wel haar voorzorgen genomen door tijdens de training al met het verband te spelen. Dit enkel en alleen om de tape tijdens de wedstrijd gewend te geraken.
"Ik voel dat ik normale bewegingen kan maken, maar ik heb toch een beetje schrik dat die blessure weer terugkomt. Af en toe heb ik wat gevoeld tijdens de pauzes. Toen ik terug aan het spelen was, was het weer over. Mijn tape zal te strak gespannen geweest zijn"

De Limburgse haalde, sinds ze de finale van Roland Garros speelde, op 7 toernooien 6 keer de kwartfinales, Wimbledon meegerekend. Een keer wist ze ook te zegevieren. In Stanford versloeg ze in de finale de Amerikaanse Lindsay Davenport.

Het is de derde keer dat Clijsters deelneemt aan de US Open. In 1999 werd ze in de derde ronde uitgeschakeld door Serena Williams. Vorig jaar was Davenport te sterk in de tweede ronde. Toen was Kim nog geen reekshoofd. Nu liggen de kansen voor onze landgenote wat hoger, om verder dan die derde ronde te geraken. In de tweede ronde speelt ze tegen de Amerikaanse Allison Bradshaw, die de Colombiaanse Catalina Castano versloeg in drie sets: 6-7 (3-7), 7-6 (7-5), 6-3.
In de vierde ronde wacht mogelijk de Russische Elena Dementieva, 11de reekshoofd, en in de kwartfinales titelverdedigster Venus Williams.