Ducarme wil PRL-FDF-MCC-federatie in beweging zetten

"Het moment is gekomen om de federatie in beweging te zetten". Dat zei voorzitter Daniel Ducarme van de PRL-FDF-MCC-federatie zondag aan het einde van een vergadering in Hannuit waarmee de federatie het politieke jaar inzette. Zaterdag waren er ontmoetingen met burgers en militanten van de partij.

BELGA

Nadat Olivier Maingain (FDF) en Gérard Deprez (MCC) dat eerder hadden gedaan, sprak ook Ducarme (PRL) zijn vertrouwen uit in de lancering van een grote beweging. "Begin januari zullen we klaar zijn om het charter en de statuten van de beweging voor te stellen", aldus Ducarme.

Volgens hem zal de nieuwe formatie in de lente van volgend jaar boven de doopvont worden gehouden. Ze zal "pluralistisch" en "centristisch" zijn. De verantwoordelijken van de federatie zullen een nieuwe ronde van Wallonië en Brussel houden.

Ducarme schetste ook de prioriteiten voor de komende maanden. Volges hem is er geen sprake van dat de liberalen terugkomen op de beslissingen inzake de fiscale hervorming. Andere prioriteiten zijn de politieke vernieuwing, de justitiehervorming en de mondialisering. Over dat laatste onderwerp werd een studiedag aangekondigd met het oog op de top van Laken.