40 illegalen en trucker gearresteerd in Dover

In de havenstad Dover zijn zondagmorgen veertig illegalen en de bestuurder van de vrachtwagen waarmee zij Groot-Brittannië probeerden binnen te geraken aangehouden, zo heeft de politie meegedeeld.

BELGA

Bij de inspectie van een truck die uit Calais kwam, leek de 7,5 tonner op het eerste gezicht alleen meubelen te vervoeren. Maar uiteindelijk stootte men op 39 Srilankanen en één Indiër die clandestien in Engeland wilden geraken. De groep werd naar een detentiecentrum overgebracht.

Het betreft, op een kind van acht en twee adolescenten na, allemaal volwassenen. Eén volwassene had korte tijd verzorging in een ziekenhuis nodig.

De 29-jarige Duitse trucker werd eveneens gearresteerd. De politie verdenkt hem ervan de illegalen tegen betaling in zijn truck per ferry het Kanaal te hebben overgebracht.

Op 18 juni 2000 trof de douane van Dover in een vrachtwagen uit Nederland, die via Zeebrugge het Kanaal was overgestoken, 58 dode Chinezen. Slechts twee leden van het illegaal mensentransport hadden de oversteek overleefd.

Aangeboden door onze partners