Oekraïener bekent moord op familie in Sacramento

De 27-jarige Oekraïner Nikolay Soltys heeft bekend dat hij op 20 augustus zes van zijn familieleden om het leven bracht in Sacramento, Californië. Zo berichtte de Sacramento Bee newspaper zaterdag. De krant citeerde politiebronnen.

BELGA

The Los Angeles Times citeerde zaterdag onderzoeksbronnen die zeggen dat Soltys de politie vertelde dat hij in een razernij zijn familieleden eraan liet geloven omdat ze "zijn reputatie om zeep hadden geholpen door zijn problemen uit te bazuinen".

Soltys diende zijn vrouw, 22 jaar en zwanger, messteken toe. Daarna vermoordde hij zijn oom en tante en hun twee zoontjes. Het laatste slachtoffer van Soltys was zijn eigen zoontje. Het levenloze lichaam van het driejarig kind werd in een kartonnen doos op een stortplaats teruggevonden.

De man werd donderdag na een vlucht van tien dagen gearresteerd. Hij vertelde zijn ondervragers dat hij zich al die tijd verborgen hield in een leegstaand huis dat hij had gekraakt.

Soltys is in de VS gekend voor huisgeweld en in zijn vaderland voor mentale instabiliteit. Hij was drie jaar werkloos. Soltys kon worden opgepakt toen hij de achtertuin van zijn moeders huis binnenklauterde.