Aanslag op Palestijnse veiligheidsofficier opgeëist

Een onbekende beweging die zich uitgeeft voor 'martelaar Bilal al-Ghoul' heeft zaterdagavond de aanslag opgeëist die zaterdagochtend het leven kostte aan luitenant-kolonel Tayssir Khattab van de Palestijnse veiligheidsdienst.

BELGA

De 42-jarige Tayssir Khattab was op weg naar zijn kantoor, toen volgens de Palestijnen een bom in auto ontplofte. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed. In een communiqué aan het Franse persagentschap AFP zegt de beweging 'martelaar Bilal al-Ghoul' een bom te hebben geplaatst in de wagen van Tayssir Khattab. Ze eisen zo de liquidatie op van "de verrader".

'Bilal al-Ghoul' beschuldigt Khattab ervan "meerdere jaren te hebben samengewerkt met de zionistische vijand in de vervolging van de mujahideen-strijders". Geen enkele onafhankelijke bron kan totnogtoe het bestaan van de groepering 'Bilal al-Ghoul' bevestigen.

De Palestijn Bilal al-Ghoul was 22 jaar oud toen hij bij een Israëlische helikopteraanval om het leven kwam. Bilal al-Ghoul, lid van de Palestijnse Fatah-beweging van Yasser Arafat, werd op 22 augustus in zijn wagen op de Gazastrook onder vuur genomen. Van het voertuig bleef niets over. Een andere inzittende raakte zwaar gewond.

Volgens de Palestijnen ging het zaterdagochtend om een moordaanslag door Israël. De woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie ontkent elke betrokkenheid.