Marion Jones weigert petitie tegen Yegorova te tekenen

Print
BRISBANE - Marion Jones heeft geweigerd om een petitie te tekenen die erop gericht is om de Russische Olga Yegorova, die in juli betrapt is op EPO (erythropoïetine), te verbannen uit competitie. Dit maakte de Amerikaanse sprintster en drievoudig Olympisch kampioene maandag bekend.
BR> "Ik heb horen praten over een petitie die erop gericht is om Yegorova te verbieden nog deel te nemen aan competitiewedstrijden. Ik zal zo'n petitie enkel tekenen als de IAAF ons dopingcontroles kan bezorgen die 100 procent betrouwbaar zijn", legde Jones uit, die in Brisbane is voor de Goodwill Games.
"Ik zal nooit een atleet, wie dan ook, veroordelen zonder dat ik weet of die atleet wel of niet positief is bevonden op een verboden substantie", voegde de 25-jarige sprintster er aan toe, die vorig jaar zelf een persoonlijk dopingdrama meemaakte. C.J. Hunter, echtgenoot van Jones en wereldkampioen kogelstoten in 1999, werd vorig jaar voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik, maar verkoos te stoppen met competitie. Hunter en Jones zijn in juni dit jaar gescheiden.

Olga Yegorova, in eerste instantie door de IAAF geschorst na een positieve controle op 6 juli in Saint-Denis, mocht, wegens procedurefouten, toch deelnemen aan de 5000m op het WK in Edmonton, waar ze ook goud behaalde. Sedertdien voeren de Britse atlete Paula Radcliffe en haar Roemeense collega Gabriela Szabo een hevige campagne tegen de Russische.

Met reeds vier overwinningen in Golden League-meetings (op 3000/5000m) komt de 29-jarige Yegorova nog steeds in aanmerking voor de jackpot. Hiervoor moet ze vrijdag wel winnen in Berlijn.