Universiade: Decaluwé op zucht finale 100 m

Print
PEKING - Onze landgenote Katleen Decaluwé heeft dinsdag in het Chinese Peking, op de 21ste editie van de Universiade, op een haar na de finale van de 100 meter sprint gemist.
BR>
De Caluwé had van de Universiade één van de hoofddoelen van haar seizoen gemaakt. Om zich te plaatsen voor de finale moest ze zich in haar reeks van de halve finales bij de eerste vier plaatsen. Decaluwé veroorzaakte echter eerst een valse start, om vervolgens bij de tweede start even te aarzelen. Die aarzeling kostte haar de finaleplaats. De Caluwé finishte als vijfde in 11"77.
"Ik ben erg ontgoocheld", aldus Decaluwé, "Omdat ik maar al te goed besef dat ik bij de laatste acht had kunnen zijn. Ik denk dat ik me te veel liet beïnvloeden door die valse start, ik was ook bang om nogmaals in de fout te gaan, wat me een diskwalificatie zou kosten."

In het tafeltennis werd Marc Closset in de tweede ronde uitgeschakeld. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Taiwanees, Chuan Chih-Yuan, het nummer 21 in de wereld. Closset bood nochtans flink weerstand: 21-13, 18-21, 21-17 en 21-10.

In het tennis verdween de laatste Belgische deelnemer uit het toernooi. Bertrand Devillers delfde in de kwartfinales van de troosting (met ingekorte sets) met 5-4 en 4-1 het onderspit voor de Taiwanees Chang Wen Lung.