Rode Duivels doen vertrouwen op

Print
KRAAINEM - Op de derde dag van de voorbereiding op het treffen met Schotland oefenden de Rode Duivels in Kraainem op explosiviteit, beweging in de aanvallende opbouw en afwerking op doel, maar wel zonder tegenstander. "Om vertrouwen op te doen. Buiten Sonck en ook wel De Boeck zijn er namelijk niet veel spelers die al veel gescoord hebben dit jaar", gaf bondscoach Waseige met een kwinkslag mee.
BR> "We hebben vanmorgen gewerkt aan de zaken die beter moesten. Vooral met het accent op beweging, zowel in de opbouw als bij de afwerking. Die beweging zat ook al in de oefeningen op balbezit en balrecuperatie die we gisteren achter gesloten deuren uitvoerden. Met aandacht voor het korte en lange spel en de laatste pass", verduidelijkte de Belgische keuzeheer.

Vooral bovengenoemde wapens wil hij gebruiken in de twee (wat hij noemt) "grote" wedstrijden die nog resten in de kwalificatiecampagne voor Japan en Zuid-Korea. "Thuis (tegen Schotland, nvdr) wil ik winnen, en buitenshuis (in Kroatië, nvdr) hoop ik op een positief resultaat, winst of een gelijkspel dus. Daarvoor trainen we ook. Ik wil niet in een kerk gaan bidden met de vraag of die wensen in vervullen zouden kunnen gaan", besloot Waseige, die blij was dat hij kon melden dat het lichte blessureleed van enkele spelers volledig achter de rug is.

Enkel Emile Mpenza bleef afwezig met een dijblessure. Over zijn aantreden op training en in de match wordt donderdag beslist.