Nieuwe kalender in functie van Rode Duivels

Print
BRUSSEL - Bij de Profliga is men druk in de weer om een nieuwe kalenderindeling te maken die rekening houdt met de Rode Duivels en met de wensen van de autoriteiten met betrekking tot de diverse politieke topontmoetingen in ons land en de invoering van de Euro.
BR>
Zowel de lokale overheden als het kabinet van Binnenlandse Zaken zijn bezorgd dat de ordediensten op het einde van dit jaar al zodanig in beslag genomen zullen zijn door de Europese top en door de invoering van de Euro, die dubbele geldtransporten vereist (fysieke invoering van de Euro en terugtrekking Belgisch geld), dat men de veiligheid in en rond de stadions niet meer zal kunnen waarborgen.
"Voor de speeldag van 15 december, die samenvalt met de Europese top in Laken, wachten we af", zegt Robert Sterckx, secretaris-generaal van de Profliga. "Indien de Rode Duivels zich plaatsen of direct uitgeschakeld zijn voor de eindfase van de Wereldbeker, dan komt 11 november vrij, en wordt de zestiende speeldag dan afgewerkt in plaats van midden december. Als de nationale ploeg daarentegen een testwedstrijd moet spelen, dan moeten we het probleem overdenken, want die testwedstrijden worden op 11 en 14 november betwist".

Voor de topmatch Anderlecht - Club Brugge, voorzien op 22 september, zien de autoriteiten liever een andere speeldatum. De Profliga stelt woensdag 28 november voor, maar wacht nog op het akkoord van de twee betreffende clubs, van de kalendercommissie en van de gemeente Anderlecht. Die woensdag is de enige datum die nog beschikbaar is dit jaar, rekening houdend met de mogelijke Europese verplichtingen van beide clubs.