Duo bekent overvallen krantenwinkels

De lokale en federale politie van Mechelen heeft donderdag twee verdachten opgepakt die vermoedelijk betrokken zijn bij drie gewapende overvallen op krantenwinkels. Het duo heeft de overvallen bekend. Ze zijn opgesloten in de Mechelse gevangenis.

MARLEEN MUYSOMS

De eerste overvallen gebeurden donderdag om 6.15 uur en 6.50 uur in Machelen en in Vilvoorde. In Machelen schreeuwde de winkeluitbaatster zo luid dat de overvallers zonder buit op de vlucht sloegen. Bij de volgende overval in Vilvoorde mepten de twee met een wapen op het hoofd van de uitbater, maar ook daar moesten ze zonder buit afdruipen.

Even over 7 uur viel het duo binnen bij 't Krantje aan de Tervuursesteenweg in Mechelen. Eén man die een bivakmuts droeg en gewapend was, stormde de winkel binnen en dwong de uitbater op de grond te gaan liggen. Terwijl hij op de grond lag, kon het slachtoffer het alarm in werking stellen. In paniek rende de overvaller naar buiten en sprong in een klaarstaande wagen.

De politie die op de Jubellaan met een speractie was gestart, kon de twee tot stoppen aanmanen. Ze zijn opgepakt. Het wapen en de bivakmuts die ze bij de overvallen hadden gebruikt, lagen in hun voertuig.

Tijdens de ondervraging bekenden de twee ook een overval op een vrouw aan de Korenmarkt. Het gaat om een Portugees en een Marokkaan, respectievelijk uit Mechelen en deelgemeente Leest.