Johan Capiot tevreden over van Dijk

Print
TILBURG - Stefan van Dijk bewees in de openingsetappe van de Ronde van Nederland nog eens hoe snel hij wel is. Mede door een massale valpartij op tweehonderd meter van de streep gaf hij er het hele peloton van langs.
BR>
Daarmee boekte Van Dijk zijn vijfde overwinning van het seizoen. Voor Bankgiroloterij-Batavus was het al de 23ste overwinning van het seizoen. "Een overwinning, waar we best blij mee zijn", aldus ploegleider Johan Capiot. "Want omdat er geen proloog gereden is, krijgen we er de leiderstrui bovenop."
"Anderzijds treuren we ook een beetje. We hebben immers al zo veel wedstrijden en UCI-punten gewonnen, dat mijn renners te duur worden voor mijn ploeg. We werken volgend jaar met hetzelfde budget van dit jaar, maar we zullen niet met dezelfde renners kunnen blijven werken. Jongens gaan weg, omdat ze bij andere ploegen meer geld kunnen verdienen. Anderen zoeken andere oorden op, omdat ze liever bij een ploeg van eerste dan van tweede categorie fietsen. Van Dijk is daar het beste voorbeeld van. Volgend jaar rijdt hij voor Lotto-Adecco", aldus Capiot.
"Wij moeten op zoek naar nieuwe namen. Geen neo's, maar jongens die op zoek zijn naar een tweede kans, nadat ze bij een grote ploeg mislukt zijn."