Koppenberg in 2002 weer in parcours Ronde van Vlaanderen

Print
GENT - Op maandag 3 september starten de werken voor de heraanleg van de Koppenberg in Oudenaarde. Volgens burgemeester Demeulemeester van Oudenaarde zal de Koppenberg in 2002 al opnieuw deel uitmaken van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Oudenaarde heeft ook haar kandidatuur ingediend om in 2003 aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen te zijn.
BR>
Het stadsbestuur van Oudenaarde wil de weg naar de top, het Steengat, meer stabiel maken zodat het voor wandelaars en fietsers weer mogelijk wordt om op een veilige manier naar de top te gaan. Het eerste deel wordt gewoon herlegd in kasseien. Op het steilste gedeelte zal, na uitbraak van de kasseien, een drainerend massief worden aangebracht. Daarboven komen dan de gerecupereerde kasseien.De werken zullen normaal negentig werkdagen duren en zullen ruim 10 miljoen frank (250.000 euro) kosten. 4,5 miljoen frank (112.500 euro) hiervan wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap.

De stad Oudenaarde heeft ook haar kandidatuur ingediend om in 2003 de aankomstplaats van de Ronde Vlaanderen te zijn. Volgens burgemeester De Meulemeester van Oudenaarde is zijn stad uiterst geschikt als aankomstplaats. "Oudenaarde is het centrum van de Vlaamse Ardennen," argumenteert Demeulemeester. Tegen 2003 zou het Centrum voor de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde moeten klaar zijn. "De bouw is begonnen en zou tegen eind 2002 klaar moeten zijn," zegt Demeulemeester.

Het centrum wordt een multifunctioneel gebouw met onder andere een museum over de Ronde van Vlaanderen, vergaderzalen en een cafetaria. "Het zou echt mooi zijn als de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde zou aankomen als het centrum klaar is," besluit Demeulemeester.