Nationalisten tegen Globalisering betogen in Brugge

Print
De nog jonge vereniging Nationalisten tegen Globalisering heeft van de Brugse burgemeester Patrick Moenaert de toestemming gekregen om op woensdag 5 september in de Brugse binnenstad te betogen tegen de globalisering van de economie. Op 6 en 7 september vindt in Brugge een bijeenkomst plaats van de EU-ministers voor buitenlandse handel.
BR>
Concreet willen de Nationalisten tegen Globalisering in Brugge hun verzet uiten tegen drugs, een multi-culturele samenleving, economische immigratie en het asielrecht. Volgens de beweging tonen ondermeer de toestanden in Opel en Renault-Vilvoorde aan dat de mens vandaag in een neo-liberaal systeem herleid wordt tot een pure, verwisselbare en verplaatsbare consument en producent die nauwelijks nog de kans krijgt om mens te zijn met een sociaal leven en niet voortdurend met zijn gedachten bij geld en opbrengst. Volgens de nationalisten is dit alles te wijten aan de globalisering van de economie.

De betoging in Brugge start volgens woordvoerder Alain Quataert om 20 uur aan t Zand. Vandaar willen de organisatoren geweldloos optrekken naar het Jan Van Eyckplein. Daar zullen enkele korte toespraken worden gehouden. Volgens de organisatoren is er al een tegenbetoging gepland door extreem-links. Bij de Brugse politie was men daar dinsdagmorgen nog niet van op de hoogte. De nationalisten hebben alvast beloofd om zich aan de opgelegde voorwaarden van de burgemeester te houden. Zo zullen ze alleen met Vlaamse vlaggen mogen opstappen. Andere vlaggen of spandoeken zijn niet toegelaten.