Mobistar pakt uit met GPRS-toepassingen

Gsm-operator Mobistar heeft donderdag de eerste diensten bekendgemaakt die gebruik maken van de UMTS of GPRS-technologie, de derde generatie GSM waarmee snel en mobiel op het internet kan gesurft worden. De diensten zijn Pocket Office en Office Access.

BELGA

Beide diensten zijn hoofdzakelijk bestemd voor de bedrijfswereld en wil klanten mobiele toegang verschaffen tot de bedrijfsnetwerken, databases en applicaties als e-mail, agenda, enz. De toepassingen voor het grote publiek zullen in een tweede fase voorgesteld worden.

Office Access biedt mobiele toegang tot het Internet of een Intranet via een draagbare pc. Met deze toepassing zijn de werknemers in staat altijd en overal de databases van het bedrijf te raadplegen en aan te passen, belangrijke bestanden door te sturen, op het web te surfen en documenten te downloaden.

Pocket Office is een toepassing waarmee de gebruikers via hun gsm altijd en overal toegang hebben tot de Microsoft Exchange server van hun bedrijf en op die manier hun zakelijke e-mail en agenda kunnen raadplegen of gebruik maken van de andere toepassingen van Microsoft Outlook.

Dankzij de GPRS-technologie kunnen gegevens bovendien tot vier keer sneller worden doorgestuurd dan met de systemen van de vorige generatie, aldus Mobistar. Bovendien biedt GPRS de gebruiker de mogelijkheid permanent verbonden te zijn, terwijl hij/zij enkel moet betalen op basis van het volume doorgestuurde gegevens.

Voor Pocket Office op GPRS stelt Mobistar een maandelijks vast bedrag voor van 1.210 fr (30 euro) dat overeenstemt met een volume van 5 Mb. Voor Office Access bedraagt de prijs 3.630 fr (90 euro) voor een gegevensvolume van 50 Mb.