Bob Peeters: "In dienst van de ploeg"

Print
KRAAINEM - Het is het lot van elke spits: hij wordt beoordeeld op het aantal doelpunten dat hij maakt. Vergeleken met de dubbele hattrick van Wesley Sonck, moet Bob Peeters dan overduidelijk de duimen leggen. Peeters scoorde nog niet in drie competitiewedstrijden. «Maar ik cijfer me volledig weg in dienst van de ploeg. En Vitesse staat wèl aan de leiding in de Nederlandse eredivisie.»
BR>
Bob Peeters voelt zich goed in zijn vel. De vorm is er, de punten, de leidersplaats. En toch... «Ik weet het. Vitesse scoorde amper twee keer in drie matchen en daar was er geen enkele van mij bij,» maait Peeters de vragensteller het gras voor de voeten weg. «Trainer Ronald Koeman is echter tevreden, hij wil dat ik in functie speel van het elftal. Het individu is ondergeschikt aan het teambelang, waarom zou ik me dan ongerust maken.»

Europees
Ondanks de 7 op 9 mort het kritische Vitesse-publiek.
«Voetbaltechnisch moet het inderdaad beter,» bekent boomlange Bob. «Het probleem is dat we tot nu toe tegen ultra-defensieve ploegen hebben moeten opboksen. Fortuna redde zich vorig seizoen pas via de nacompetitie, AZ had een week eerder 3-0 rond de oren gehad en Utrecht koos na de nul op zes met Van Mol voor een vijfde verdediger. Tegen zo'n blok is het heel moeilijk om kansen te creëren. De voorzetten komen ook nog niet snel genoeg vanop de flanken. Gelukkig is Didier Martel weer bijna fit. Hij kan zorgen voor de centers zonder eerst een actie te moeten maken, het is de ideale foerier.»
«Met deze ploeg moeten we op Europees voetbal mikken. Er is niemand weg, met Babangida kwam er zelfs versterking bij. Ook naast het veld is het rustiger geworden, nadat een nieuwe groep de club heeft overgenomen.»

Tussendoor
Bob Peeters is in elk geval klaar voor de cruciale interland tegen Schotland.
«Ik leef naar elke match toe alsof ik aan de aftrap zou komen. Je weet nooit wat er in extremis kan gebeuren. Het heeft dus geen zin om te dubben over het feit dat Emile al dan niet fit geraakt of dat ofwel Wesley of ik hem zal vervangen. Iedereen moet scherp staan voor zo'n cruciale match en dat zal ook het geval zijn. Je voelt het al op training. De vergelijking met Finland gaat niet op, vind ik. Veel spelers hadden toen nog geen enkele competitiematch in de benen, het was zo'n wedstrijd tussendoor. Nu is elke competitie op gang, zijn we tien dagen samen en kunnen we focussen op die cruciale partij. Ik heb er alvast het volste vertrouwen in.»