CL: beroep Lok. Moskou vrijdag onderzocht

Print
NYON - De Beroepscommissie van de UEFA zal vrijdag het beroep onderzoeken dat Lokomotiv Moskou ingediend heeft tegen de beslissing van de Disciplinaire Commissie om de terugmatch tegen FC Tirol Innsbrück in de derde voorronde van de Champions League te laten herspelen.
BR>
De beslissing om de wedstrijd te laten herspelen kwam er na een klacht van FC Tirol naar aanleiding van een scheidsrechterlijke fout in de bewuste terugwedstrijd, die de Oostenrijkse club op 22 augustus met 0-1 verloor. De Nederlandse scheidsrechter Mario Van der Ende had, ten gevolge van een identiteitsverwarring, een en dezelfde speler, Pimenov, twee maal geel gegeven zonder hem uit te sluiten. Dit gebeurde in de 72ste minuut, dus de Russen hadden de laatste 20 minuten van de wedstrijd met tien moeten afwerken in plaats van met elf.

Lokomotiv Moscou, dat in de eerste fase van de Champions League in dezelfde groep is ingedeeld als Anderlecht, had de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen, maar riskeert nu om deze voorsprong voor een tweede keer te moeten verdedigen als hun beroep niet aanvaard wordt. De terugmatch moet dan voor zaterdag 8 september afgewerkt worden.