On line handel blijft stijgen

Print
De handel op het internet blijft stijgen, die tussen bedrijven verdrievoudigde zelfs voor het tweede jaar op rij. Ook de consument besteedde bijna dubbel zo veel als twee jaar geleden. De groei is echter lager dan voorspeld. Bovendien kampt de verkoop via internet met te veel foute leveringen en te weinig vertrouwen. Een en ander staat dinsdag in de resultaten van de vierde jaarlijkse enquête over on line aankopen van De Financieel-Economische Tijd, die Grid Electronic Publishing Consultancy in juni uitvoerde onder 5.431 internet-gebruikers.
Gemiddeld besteedde de on line bestellende internetconsument in de eerste helft van 2001 42.278 frank, bijna een verdubbeling op twee jaar tijd. De on line aankopen van bedrijven verdrievoudigden van 405.000 frank naar 1,4 miljoen frank in zes maanden in gemiddeld één transactie.
Consumenten kopen vooral computerproducten en reizen via het net. Bedrijven kopen vooral computerproducten en de goederen uit de eigen sector. De bedrijven kopen ook nog altijd meer in het buitenland.