Nog 5,7 miljoen steun voor Swedish Match

Print
Daags nadat bekend raakte dat er bij sigarenfabrikant Swedish Match 160 voltijdse werkkrachten moeten afvloeien naar aanleiding van een integratie van de fabriek in Overpelt en die van Houthalen, blijkt dat de provinciebestuur van Limburg voor de periode 2000-2006 nog 5,7 miljoen frank (0,14 miljoen euro) heeft toegezegd. Het provinciebestuur maakte dat woensdag bekend.
Het geld was in het kader van het Doelstelling 2-plan voor Limburg bedoeld voor een opleidingsplan binnen Swedish Match Houthalen.
Gedeputeerde voor economie Marc Vandeput (CVP), die het managementcomité van de provincie voorzit, heeft het naar eigen zeggen 'erg moeilijk' met de beslissing van de provincie om financiële steun toe te zeggen aan Swedish Match, maar zegt dat het dossier verschillende gunstige adviezen kreeg en pas dinsdag officieel werd goedgekeurd.
'Ik heb inmiddels contact opgenomen met Brussel om te zien of het dossier eventueel opgeschort kan worden. In oktober is er een nieuw managementcomité en daar zal uiteindelijk beslist worden wat er met het toegezegde geld dient te gebeuren', aldus Vandeput.