Hoeseltse overwegen tijdelijk gesloten

Print
De volgende weken zullen verschillende overwegen in Hoeselt om beurten afgesloten worden voor alle wegverkeer. Dat moet het mogelijk maken om op het traject tussen Tongeren en Bilzen een aantal spoorstaven te vervangen. Het treinverkeer zelf zal last hebben van vertragingen van een vijftal minuten.
BR>
De overweg van de Winterbeekstraat wordt als eerste afgesloten op 1 september van 8 tot 18 uur. U kan dan omrijden via de Onze Lieve Vrouwstraat die een dag later afgesloten zal worden. Op dat ogenblik kan u de omrijroute langs de Zapstraat volgen.

Een week later, op 8 september, worden de sporen aan de Zapstraat vervangen maar dan blijft de overweg aan de Onze Lieve Vrouwstraat open. Een dag later moet u de overweg van de Zapstraat gebruiken want dan is die van de Pasbrugstraat dicht. De overweg aan de Droogbroekstraat komt op 15 september als laatste aan de beurt maar automobilisten kunnen dan via de Pasbrugstraat het spoor oversteken.

Tijdens de huidige onderhoudswerken zullen enkel de spoorstaven vervangen worden. Voor volgend jaar is er een volledige vernieuwing van de overwegen gepland.