16 jongeren aangehouden in Sint-Niklaas

De politie van Sint-Niklaas heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 16 minderjarige (allochtone) jongeren administratief aangehouden na rellen in het stadscentrum. De aanleiding voor de rellen is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om interne strubbelingen tussen groepen jongeren. De overwegend minderjarige jongeren kwamen voornamelijk uit Sint-Niklaas, Temse en Lokeren. Er is heel wat bezwarend materiaal in beslag genomen.

BELGA

BR>

De moelijkheden ontstonden dinsdagavond omstreeks 23.25 uur ter hoogte van een café in de Walburgstraat. Een honderdtal allochtone jongeren had er zich verzameld. De politie stuurde onmiddellijk alle beschikbare manschappen ter plaatse. Omdat de situatie escaleerde, werd bijstand gevraagd aan de omliggende korpsen. De vechtpartijen situeerden zich in de Walburgstraat, het Sint-Nicolaasplein en de Grote Markt. Drie voertuigen werden onderschept door de politie. Enkele jongeren beschikten over ijzeren staven en houten stokken.

Rond 2.48 uur werden de eerste jongeren door de politie opgepakt. Uiteindelijk worden 16 jongeren administratief aangehouden. Na verhoor werden ze terug in vrijheid gesteld en onder begeleiding naar hun woonplaats teruggebracht. Rond 3 uur was de situatie onder controle. Om mogelijke herhalingen te voorkomen, zal de politie de komende dagen duidelijk aanwezig zijn in het straatbeeld.