Studio Brussel start met vernieuwd ochtendprogramma

Print
Maandag start bij Studio Brussel, de jongerenzender van de openbare omroep, het najaar met enkele nieuwe programma's en stemmen. De meest opvallende wijziging is dat Wim Oosterlinck naar de ochtend verhuist en de fakkel overneemt van Nathalie Delporte, die terugkeert naar de Medialaan in Vilvoorde.
De plaats van Delporte wordt ingenomen door Wim Oosterlick met het programma 'Onverbeterlijk en Klaarwakker'. De luisteraar krijgt vooral meer muziek, om het kwartier de titels uit het nieuws, snellere verkeersinformatie en een voorsmaakje van wat de dag brengt. "We hebben lang nagedacht over een nieuw ochtendprogramma. Ik denk dat we een klare lijn hebben uitgewerkt voor de luisteraar", aldus Hautekiet.
De najaarprogrammatie van Studio Brussel laat ook ruimte voor een aantal nieuwe programma's. Zo gaat Jan Hautekiet himself terug achter de microfoon zitten. Elke zondag presenteert hij tussen 10.00 en 11.00 uur 'Ultimatum', een show die inspeelt op een thema uit de actualiteit en waarin een studiogast de hoofdrol speelt.
Sport is ook voor Studio Brussel een belangrijk gegeven. Daarom doet Catenaccio, een interactief sportprogramma gepresenteerd door Tom Coninx, op zaterdagmiddag zijn intrede. Voorts wil Stubru de lijn van de nichering tijdens de weekdagen doortrekken. Daarom worden 'De Hop' en 'De Bom' op dinsdag en woensdag tussen 21.00 en 23.00 uur aangevuld door respectievelijk 'Bounce', een wekelijkse selectie van Caraïbische muziek, en 'Select'. Woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur ruimt 'Klas X' de baan voor 'Klas A'. Het weekend wordt vrijdag om 19.00 uur ingezet met de terugkeer van 'The Fucking Dewaele Brothers'.
Door de overstap van Wim Oosterlinck naar de ochtendshift, zullen andere programma's andere stemmen meekrijgen. Zo neemt Roos Van Acker 'Loodvrij en Ijzersterk' voor haar rekening en wordt Ayco Duyster de stem achter 'Radar'.