Electrabel en CNR richten Energie du Rhône op

Print
Compagnie Nationale du Rhône (CNR), de op één na grootste elektriciteitsproducent in Frankrijk, en Electrabel, energiemarktleider in de Benelux, hebben dinsdag een gemeenschappelijke dochteronderneming, Energie du Rhône, opgericht voor de commercialisering van elektriciteit in Frankrijk, zo hebben beide bedrijven meegedeeld. Ze hadden daartoe in november 2000 al een overeenkomst gesloten.
Energie du Rhône beschikt over een startkapitaal van 6 miljoen euro (242 miljoen Belgische frank), waarvan CNR 51 procent en Electrabel 49 procent inbracht.
Electrabel France, de dochter van Electrabel in Frankrijk, die in haar kantoren in Lyon en Nantes 22 werknemers telt, wordt in Energie du Rhône geïntegreerd. Naast het leveren van elektriciteit zal Energie du Rhône een ruime waaier van producten en diensten aanbieden, waaronder technisch en energie-advies, installatie, onderhoud en het beheer van industriële infrastructuur. De onderneming streeft naar een aandeel van 10 tot 15 procent op de privé-markt.