Marinovic speelt 1ste wedstrijd in 9 maanden

Print
ANTWERPEN - Vinko Marinovic weet exact hoe lang het geleden is dat hij nog een wedstrijdje speelde. "Negen maanden en vier dagen", zegt de verdediger van Germinal Beerschot. Op 24 november vorig jaar brak hij zijn been. Aan de loodzware revalidatie kwam dinsdagavond een einde. Op het veld van Sint-Lenaerts maakte hij zijn wederoptreden.
BR> "Het gaf mij een vreemd gevoel", zegt Marinovic die slechts in de eerste helft in actie kwam. "Een mix van ongeloof, twijfel en blijdschap. Blij dat ik eindelijk weer kon spelen, twijfel omdat ik merkte dat ik nog ver van mijn beste niveau zit. Maar het belangrijkste is dat ik geen pijn meer voel. Dat is ooit anders geweest. Na die beenbreuk heb ik een tijdje gevreesd dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. Die schrik is nu definitief verdwenen. Het voelt allemaal nog een beetje stijf aan, maar meer ook niet."

Vijf dagen voor zijn beenbreuk scoorde Marinovic nog het beslissende duel in de derby tussen Antwerp en Germinal Beerschot. Nu voelt hij zich nog lang niet klaar voor een competitiewedstrijd. "Dat kan ook niet. Ik heb te lang stilgelegen. Laat mij eerst maar vijf tot tien oefenwedstrijdjes spelen. Kwestie van wat matchritme op te doen. Voor mij is het belangrijk te voelen dat ik dag na dag, week na week vooruitgang boek. Momenteel doe ik bijna alle trainingen mee. Dat is al een overwinning op zich. Intussen kan ik maar hopen dat dat beste niveau binnenkort terugkeert. Al besef ik dat dat misschien nog maanden op zich kan laten wachten."

Inmiddels lijken Bert Dhont en Samir Beloufa uitgegroeid tot vaste waarden in het centrum van de verdediging. Vreest Marinovic zijn basisplaats van weleer definitief kwijt te zijn? "Geen idee. Ik zie ook dat de ploeg het niet slecht doet, het zou dus best wel eens kunnen dat ik even in de wachtkamer moet. Maar ik heb geduld. Trouwens: het kan snel gaan in het voetbal - dat hoef je mij niet te vertellen. Wie vandaag nog titularis is, kan dat morgen om welke reden dan ook niet meer zijn."