"Drugsdode stierf niet door PMA"

Print
Volgens het ministerie van Volksgezondheid viel de eerste Belgische PMA-dode op 26 februari dit jaar te betreuren in Ninove. Het zou gaan om een jongeman, die op die dag dood werd aangetroffen in zijn kamer. Maar volgens procureur des konings Christian Dufour uit Dendermonde overleed de knaap niet aan de gevolgen van de gevaarlijke PMA-drug.
Volgens de procureur, die zich baseert op het verslag dat de wetsgeneesheer eind februari opmaakte, stierf de jongeman aan de gevolgen van een overdosis XTC en amfetamines. Dat moet blijken uit het onderzoek van de maaginhoud en de ontleding van het bloed en de urine van het slachtoffer.
Een Gentse labo deed een tegenexpertise en kwam recent tot de conclusie dat er PMA in het lichaam van de Ninoofse jongen zat. Dat klopt volgens de Dendermondse procureur dus niet. Volgens procureur Dufour is het niet uitgesloten dat de XTC en amfetamines door een chemische reactie in het lichaam de eigenschappen van PMA hebben aangenomen. De stoffen zouden met andere woorden zijn gemetaboliseerd tot PMA.