Nu boeken voor wintervakantie

Print
De zomervakantie is nog niet gedaan en daar zwaaien de eerste touroperators al met hun nieuwe brochures voor de winter. Eén van de vroege vogels is 7Plus, gespecialiseerd in verre bestemmingen. Nieuw zijn de reizen naar Vietnam-Cambodja en Mexico. In Europa staat Polen op het programma.
BR> 7Plus breidt het aanbod op Azië uit met twee culturele bestemmingen. In Vietnam leidt een begeleide groepsreis van zestien dagen van noord naar zuid. Zo bezoekt men de hoogvlakte van Kontum en de Mekong delta. De reis in half pension kan al voor 76.000 frank, alle bezoeken inbegrepen. Wie zes dagen langer wil blijven, kan meteen ook Cambodja aandoen. Naast de tempels van Angkor Wat staan bezoeken aan onder meer het Tonle Sapmeer, de tempels van de Roluos groep en de hoofdstad Phnom Penh op het programma.
Nog een nieuwigheid: Mexico. De begeleide groepsreis voert de reizigers naar Mexico City, doorheen Chiapas en Yucatan, naar Cancun. Twaalf dagen in half pension kan vanaf 107.000 frank, alle bezoeken inbegrepen. Overnachtingen gebeuren in hotels met drie, vier of vijf sterren.
Topbestemming bij 7Plus blijft Egypte, waar reizen verzekerd worden met de Queen Nabila-vloot, die vijf schepen inzet op de Nijl en één op het Nassermeer. Alle kajuiten zijn junior suites. Voor het eerst organiseert 7Plus groepsreizen langs Alexandrië en de kloosters. Ervaren reizigers trekken met een 4x4 Landcruiser naar de witte woestijn met de oasen van Bahariya, Farafra, Dakhla en Kharga. Slapen gebeurt in tentenkampen. De brochure Nabije Oosten bevat groepsreizen naar Jordanië, Syrië, Jemen, Iran en Libië, maar u kan ook met twee personen naar Libanon. Een van de bestsellers van 7Plus blijft de begeleide groepsreis naar China. Veertien dagen in volpension kan al voor 83.665 frank, alle bezoeken inbegrepen. Nieuw is de tiendaagse groepsreis naar Beijing, Zhouzhuang, Suzhou en Shanghai.
In de brochure India & Nepal staan zeven programma's waaronder twee nieuwe. Het groene Kerala is een nog vrij onbekende bestemming in het zuidwesten van India met 'onaangetaste stranden en lagunes, afgezoomd door rijstvelden, sierlijke kanalen en cocosbossen'. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. De tweede nieuwigheid voert individuele reizigers acht dagen naar Bombay en Goa.