Korte vakantietips

Print
Keukenhof in zomerstemming
BR> Op het landgoed Keukenhof kunt u nog tot en met 16 september de bloemententoonstelling Zomerhof bekijken. De klemtoon ligt op zomerbloeiende bolgewassen: dahlia's, begonia's, lelies, gladiolen en combinaties van vaste planten, kuipplanten en terrasplanten. Nieuw in Keukenhof is de Japanse Tuin. Het gaat om een moderne tuin, die veel speelser is opgevat dan de traditionele Japanse creaties. Zomerhof is tot en met 16 september dagelijks open van 9 tot 18u. Toegang 285 fr., kinderen tussen 4 en 12 142 fr.
Info: 0031.252.465.555, info@keukenhof.nl of www.keukenhof.nl.

Bloemen ontwaken in Serfaus
Wie dacht dat in Oostenrijk het wandelseizoen stilaan achter de rug is, heeft het mis. In Serfaus in Tirol komen de bergweiden pas nu helemaal tot hun recht. Van eind augustus tot eind september kunt u er een fascinerende bloemenpracht bewonderen: de purperrode gentiaan, de edelweiss, de Turkse lelie, witte orchideeën... Wie al dat moois van dichtbij wil bekijken, kan zich inschrijven voor één van de begeleide wandeltochten. Wie geen echte wandelbenen heeft, opteert misschien liever voor de huttentocht met een oldtimerbus. U rijdt dan met een postwagen van meer dan 50 jaar oud naar één van de hoger gelegen berghutten, waar de waard u opwacht met spek, brood, kaas en vruchtenbrandewijn.
Info: Tourismusverband, Tel 0043.5476.6239, Fax 0043.5476.6813, E-mail info@serfaus.com, Website www.serfaus.com.

Poperinge zien vanuit ballon
Om het ruimteavontuur van haar ereburger Dirk Frimout blijvend te herdenken, heeft Poperinge een balloonhappening in het leven geroepen. Op zondag 9 september is het weer zover: wie wil kan dan deelnemen aan een ballonvaart van een uur, gevolgd door een glaasje champagne bij de landing. U kunt een ticket reserveren voor 6.000 frank, vluchtcertificaat, vervoer naar het centrum en après-ballon - een gezellig samenzijn met de organisatoren, piloten en passagiers - inbegrepen. Het vertrek is om 18u op het marktplein. De balloonhappening wordt gecoördineerd door Wim Verstraeten.
Info: Toerisme Poperinge, 057.34.66.76.

Voordelig op Duitse sporen
Met de trein naar Duitsland reizen, hoeft u geen rib uit uw lijf te kosten. Er bestaande verschillende formules die de prijs van het ticket kunnen drukken. Wie bijvoorbeeld met een klein groepje reist, kan voor het samenreistarief opteren: dan betaalt één persoon de volle pot, en de anderen maar de helft. Speciale formules zijn er ook voor wie in Duitsland lange afstanden heen en terug reist, voor wie met de InterCityExpress rijdt, voor wie rondtoert in Duitsland en voor wie regelmatig naar en door het land reist.
Info en brochure: Deutsche Bahn Reise & Touristik, tel 02.240.45.86, e-mail gntobru@d-z-t.com of internet www.bahn.de.

Fietsen langs Vlaamse wegen
Of u nu kilometers wil vreten of tegen een meer gematigd tempo het natuurschoon wil verkennen, aan uitgestippelde fietsroutes is er in Vlaanderen geen gebrek. In bijna elke provincie kunt u kiezen uit ongeveer veertig lusvormige recreatieve fietsroutes van 30 tot 50 kilometer lang. Daarnaast zijn er ook fietsroutenetwerken die de fietser in staat stellen zelf een traject samen te stellen. U vindt ze in Limburg, in de Antwerpse Kempen en in de regio Leuven. Tenslotte zijn er ook mogelijkheden voor wie een meerdaagse fietstocht wil ondernemen: de Landelijke Fietsroutes vormen samen een web van 1.600 kilometer. Een onderdeel van dit netwerk is de Vlaanderen Fietsroute, beschreven in een handige fietsgids.
Informatie over de Landelijke Fietsroutes en brochures per provincie kunt u aanvragen bij Toerisme Vlaanderen, Tel 02.504.03.90. U kunt ook terecht bij de plaatselijke dienst voor toerisme.

Cuba verkennen tijdens cruise
Het Europese Cruisebedrijf Festival Cruises vaart vanaf december naar Cuba, met Havana als vertrekhaven. Op het programma staan de ruïnes van de Chichén Itzà maya's, een stad gesticht in de zesde eeuw voor Christus, Cozumel, het grootste eiland in de Golf van Mexico, Grand Cayman, waar de liefhebbers kunnen zwemmen met reuzenroggen en het schatteneiland Isla de la Juventud. Nadien keert het schip terug naar Havana, waar de passagiers kunnen kennismaken met het bruisende Cubaanse nachtleven. Wie wil, kan zijn verblijf verlengen met een extra week in Cuba.
Info: 02.510.06.70, mail@festivalcruises.be of www.festivalcruises.be.

Op stap in Finse hoofdstad
Wie een paar dagen in Helsinki plant en meer wil zien dan de toeristische bezienswaardigheden, vindt een heleboel tips in het gratis magazine Helsinki Happens. Het Engelstalige tijdschrift verschijnt tweemaandelijks en bevat een schat aan informatie over wat er in de Finse hoofdstad leeft en beweegt: van rommelmarkten en amusementsparken tot grote evenementen en tentoonstellingen. De bezoeker komt ook te weten waar hij terecht kan voor een lekker hapje eten, een frisse pint of een uurtje sporten, en er is ook ruimte voor actualiteitsgebonden thema's en praktische toeristische informatie. Het magazine is onder meer verkrijgbaar bij de dienst voor toerisme, op de luchthaven, in de kantoren van Finnair, en verder in hotels, restaurants, musea en andere openbare plaatsen.