Poensgen rijdt op nieuwe 250 cc-snelheidsmotor

Print
BRNO - De Duitse Katja Poensgen, de enige vrouw die deelneemt aan het wereldkampioenschap voor snelheidsmotoren (250 cc), verhuist binnen twee weken van Dark Dog Aprilia naar de Shell Advance Honda-stal. Dit werd zaterdag meegedeeld tijdens een persconferentie in de marge van de Grote Prijs van Tsjechië in Brno, waaraan zij zelf echter niet deelneemt.
BR>
Bij haar nieuwe team zal ze aan de zijde rijden van twee jonge piloten, de Brit Leon Haslam en de Australiër Brendon Clarke. De overstap komt er na problemen met haar sponsor Dark Dog Aprilia. Sinds de Grote Prijs van Duitsland vorige maand heeft ze immers geen wedstrijd meer gereden.

Katja Poensgen was de eerste vrouw ooit die er in slaagde punten te scoren voor het WK door een 14de plaats op 3 juni in Italië op het doornatte circuit van Mugello. Ze verklaarde gelukkig te zijn met haar nieuwe ploeg die haar, na Portugal en Valencia, "de kans zal geven aan te treden in de laatste vier manches van het seizoen (Japan, Australië, Maleisië en Brazilië) als voorbereiding op het WK 2002".