Verslag Standard - RWD Molenbeek

LUIK -

Standard startte zijn twee jongste wedstrijden telkens vurig. Zondag tegen RWDM hadden de Rouches hun aansteker vergeten, want verder dan twee povere schotjes van Ernst en een kopbal van Lukunku kwam Standard in de aanvangsfase niet. RWDM bleef makkelijk overeind zonder achteraan zelfzeker te voetballen. RWDM deed uiteindelijk zelfs meer dan dat, want Kolotilko pegelde even voor het halfuur de 0-1 voorbij Susnjara. Standard was plotsklaps wakker en begon steviger te duelleren. Kansen leverde dat aanvankelijk niet op, maar even voor rust pakten de Rouches in drie dolle minuten toch de leiding. Goossens verlengde eerst een voorzet van Meyssen in doel en stiftte drie minuten later een balletje mooi over Doumen. De Brusselaars verdienden nog een strafschop nadat Van Meir aan de trui van Van Oekelen ging hangen. Ref Gumienny floot niet. Standard beheerste de rest van de partij zonder nog opnieuw te scoren. Al kwam Lukunku wel heel dichtbij toen hij een lob over Doumen net zag naast dwarrelen.

KL

BR>

20'

Doumen moet een kopbal van Lukunku lossen, Dragutinovic schiet in de rebound over.

22'

Van Oekelen mag aanleggen na slecht wegwerken van een hoekschop, maar Van Meir op zijn weg vindt. Kolotilko heeft meer geluk en vlamt hoog in doel: 0-1.

36'

Goossens scoort na een voorzet van Meyssen: 1-1.

39'

Goossens mag alleen op Doumen afsnellen en blijft kalm. De Standard-aanvaller stift de bal over Doumen: 2-1.

44'

Moreira naar Lukunku, wiens schot door Kargbo van de lijn wordt gehaald.

70'

Lukunku snelt alleen op Doumen af. De spits is sneller op de bal, maar mikt naast en wordt vervolgens neergemaaid door de Limburgse keeper, die er zonder kaart vanaf komt.

82'

Vandooren kopt op keeper Doumen.

85'

Doumen redt opnieuw, nu op kopbal van Van Meir.

Scheidsrechter:

Gumienny.

Toeschouwers:

11.000.

Standard:

Susnjara - Blay, Van Meir, Okpara, Dragutinovic - Ernst, Meyssen, Walem - Goossens, Lukunku, Moreira.

RWDM:

Doumen - Temmerman, Kargbo, Fasotte, Van Oekelen - Ouchla, Smid, Seker, Allou - Butera, Kolotilko.

Doelpunten:

22' Kolotilko 0-1, 36' Goossens 1-1, 39' Goossens 2-1.

Vervangingen:

46' Allou door Magro, 65' Smid door Rimbold, 75' Lukunku door Vandooren, 76' Temmerman door Jarakovic, 81' Goossens door Aarst, 91' Moreira door Enakarhire.

Gele kaarten:

Kargbo, Ouchla, Rimbold (fout).