Leleu (Antwerp): "Dit is een goede les"

LIER -

Antwerp is er niet in geslaagd een passend vervolg te breien aan de schitterende prestatie tegen Genk. Een slechte eerste helft en een ietwat ongelukkig tegendoelpunt in de slotminuut kostten de ploeg van Wim De Coninck een punt. Op basis van de betere tweede helft en de mooie goal van Mussa had Antwerp dat verdiend. "Toch hebben we deze nederlaag aan onszelf te wijten", vond Leleu.

Steven Tuyls

BR>

Het was na afloop muisstil in de kleedkamer van Antwerp. "Het is verschrikkelijk om zo te verliezen", vond Stefan Leleu. "Iedereen was ervan overtuigd dat het 1-1 zou blijven. Ook ik. Enkele minuutjes voor affluiten roep ik de jongens toe

allemaal positie houden, dit geven we niet meer weg

. En dan komt die slotminuut. Eerst geeft de scheidsrechter aan Lierse een hoekschop, die er volgens ons geen was. Er ontstaat een geharrewar, iemand schiet de bal tegen Sikimic, die vervolgens binnenknalt. We dachten allemaal aan buitenspel, maar blijkbaar was een speler van ons blijven hangen. Dat kost ons een puntje."

Toch besefte de 31-jarige kapitein dat Antwerp de oorzaken voor de nederlaag bij zichzelf moest zoeken. "We begonnen heel slecht aan de wedstrijd. De eerste helft waren we nergens. Vreemd, vóór de aftrap was iedereen gemotiveerd om er iets van te maken, maar eenmaal de match op gang kwam, ontstond er een gevoel van

het zal wel goed komen

. Na Genk dachten we dat het vanzelf zou gaan. Maar uit die match moeten we juist leren dat, als Antwerp resultaat wil boeken, alle spelers alles moeten geven. Tegen Lierse gebeurde dat niet voor rust. Ballen sprongen van onze voeten, passes van vijf meter kwamen niet aan, het tempo lag veel te laag. Zonder dat Lierse een grootse indruk maakte, voelde ik dat de thuisploeg zou scoren. De trainer probeerde te corrigeren, maar als het spel aan de gang is, kan je zo'n houding moeilijk omgooien. Uiteindelijk mochten we blij zijn dat het na 45 minuten maar 1-0 was. Tijdens de rust hebben we elkaar wakker geschud. Iedereen besefte dat het ondermaats was. In de tweede helft namen we de match in handen, kwamen we snel op 1-1. In die periode was Antwerp de beste ploeg. We speelden geconcentreerd, gaven geen kansen meer weg en hadden zelf nog kunnen scoren via enkele kopballen. Op basis van de tweede helft vond ik dat een gelijkspel verdiend was geweest. Maar ja, daar schieten we niks mee op. Of toch, laten we hopen dat deze wedstrijd een goede les is voor de toekomst.

Een gelijkspel was zo mooi geweest. Voor de supporters, die ons enthousiast gesteund hebben, voor het bestuur gezien de gevoeligheid van deze match én voor de spelers. Vier op negen tegen Anderlecht, Genk en Lierse: daar hadden we best trots op mogen zijn. Een betere start kan een ploeg als Antwerp moeilijk nemen. Nu moeten we met drie punten Club Brugge ontvangen. Er is geen ramp gebeurd, maar we hadden meer moeten en kunnen halen op het Lisp. Dat gevoel zal nog enkele dagen blijven knagen."