ACV Textiel eist vacatures voor Domo-personeel

Print
De afdeling Textiel van de christelijke vakbond ACV wil dat de directie van textielfabrikant Domo in Sint-Niklaas personeelsleden die eerder ontslagen werden, voorrang geeft bij de aanwervingen voor de nieuwe afdeling die Domo nu wil opstarten. Domo staat afwachtend tegenover het voorstel van de vakbond en wijst op de gespecialiseerde taken binnen de nieuwe afdeling, waar vooral garens en PVC-producten vervaardigd zullen worden.
BR>
Bij een herstructurering in juni werden bij Domo 40 personeelsleden de laan uitgestuurd. Twee maanden later wil het bedrijf een nieuwe afdeling Polymeer opstarten waarvoor een 40-tal arbeidskrachten nodig zijn.

ACV Textiel gaat nu een bevraging houden onder de getroffen werknemers die nog geen andere job gevonden hebben. "We willen weten hoeveel van onze leden belangstelling hebben om eventueel aan de slag te gaan in de nieuwe afdeling," zei secretaris Patric Gorrebeeck zaterdag. De vakbond wil vervolgens bij de directie van Domo bepleiten deze groep mensen voorrang te geven.

Volgens Domo waren de plannen voor het opstarten van een polymeerafdeling in juni nog niet rond. In de nieuwe afdeling zal gestart worden met een twaalftal werknemers om vermoedelijk op langere termijn uit te groeien tot 40 werknemers.