Zaalvoetbal: competitie met 16 clubs

Print
BRUSSEL - De vierde Kamer van het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), bevoegd voor het zaalvoetbal, heeft beslist om aan de Futsal-commissie voor te stellen het volgende kampioenschap te betwisten met 16 clubs in plaats van de huidige 14. Het Uitvoerend Comité moet zich nog over deze beslissing uitspreken.
BR>
Dit Uitvoerend Comité komt vrijdagavond samen, maar de kwestie staat voorlopig niet op de agenda. Als Pierre Schepers, Futsalvertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité, dit niet op het laatste moment nog doet, zou het kampioenschap, dat in september begint, kunnen uitgesteld worden.

Het voorstel van het Beroepscomité zou een einde kunnen maken aan de affaire die het vorige kampioenschap ondermijnd heeft, ten gevolge van de niet-kwalificatie van speler Pistache Tchamek, die verhuisde van Watermael-Bosvoorde naar Junkies Frameries. De zaak leidde tot veel klachten voor de verschillende instanties van de KBVB.

De federatie heeft de zaak laten ontaarden, en tijdens de playoffs voor de degradatie veroorzaakte de kwestie nog verschillende discussies.