Handbal: zaterdag IPL-toernooi in Neerpelt

NEERPELT - Het jaarlijkse IPL-toernooi van Sporting Neerpelt krijgt dit weekeinde extra uitstraling door de aanwezigheid van vier teams uit evenveel landen. Een speciale gast is alleszins het Duitse Saarbrücken, het Duitse team met onze landgenoten Catteeuw, Huygen en Buzaud in de kern.
BR>
De thuisploeg verdedigt de Belgische kleuren. «Een Neerpelt met Raf Biesmans», verzekert ons Diederik Stollman. «Zijn transfer van Beyne naar Neerpelt wordt weldra behandeld door de arbitragecommissie. Krijgen we daar ongelijk dat spannen we een kortgeding aan, want de weigering van Beyne is tegen alle regels van de sportwetgeving.»

Met Duinkerken krijgt Neerpelt de nummer zes uit de Franse eredivisie over de vloer. Het Nederlandse Vlug & Lenig Geleen was ook al te zien op het toernooi in Tongeren. Geleen verschijnt met de sterkste ploeg aan de start, dus met ex-Hasselaar Jo Delpire. Uit de tweede Duitse Bundesliga komt Saarbrücken, waar nogal wat Belgen onderdak vonden. Diethard Huygen kreeg er vorig seizoen het gezelschap van Neerpeltenaar Patrick Catteeuw en voor de nieuwe competitie nam de Duitse club doelman Patrick Buzaud van Sporting over. Als we de geruchten mogen geloven heeft Buzaud het in Duitsland niet bepaald naar zijn zin en zou hij de club intussen verlaten hebben.
«Kwakkels,» aldus Stollman. «Zaterdag en zondag staat Buzaud in het doel van Saarbrücken.»

Programma: Zaterdag: Neerpelt-Geleen (13u00), Saarbrücken-Duinkerken (14u30), Geleen-Saarbrücken (19u00), Duinkerken-Neerpelt (20u30).
Zondag: Duinkerkerken-Geleen (14u00), Neerpelt-Saarbrücken (15u30).