EK voor beloften in Apremont: vrijdag tijdritten

Print
BRUSSEL - Jurgen Van Goolen, Stijn Devolder en Kevin Van Impe bij de jongens en Ine Wannijn en Evy Van Damme bij de meisjes zijn de Belgen die vrijdag in actie komen tijdens de eerste van twee wedstrijddagen op de Europese kampioenschappen wielrennen voor beloften in het Franse Apremont.
BR>
De sfeer in de Belgische ploeg is bijzonder goed. "Het is de kersverse kampioen Tom Boonen die er de moed inhoudt", aldus bondscoach José De Cauwer. "Aan al wie 't horen wil, vertelt dij dat alle andere landen bang moeten zijn van een ploeg als de Belgische".

Afwachten of dat enthousiasme kan helpen in de tijdrit, een discipline waarin onze landgenoten de voorbije jaren steevast ontgoochelden. "Met tijdritkampioen Van Goolen, Van Impe die zonder een wegvergissing op het podium gestaan had in het BK in Torhout en Devolder, die de tijdrit van de Ronde van Luik won en sterk was in de Ronde van het Waalse Gewest moeten we ons behoorlijk uit de slag kunnen trekken", beweert De Cauwer.

Bij de meisjes rijden Ine Wannijn, die sterk is in het tijdrijden, en Evy Van Damme. Uitkijken of zij de Franse Juliette Vandekerckhove kunnen bedreigen.