Lottrekking US Open mild voor onze toppers

Print
NEW YORK - Kim Clijsters en Justine Henin wachten een rustige aanloop naar het echte werk op de US Open. De lottrekking reserveerde vooral voor Clijsters een paar makkelijke hapjes in de eerste en tweede ronde. De Limburgse opent tegen Pavlina Nola uit Nieuw-Zeeland, exact nummer 100 in de wereld. De tweede ronde mag dus geen probleem vormen en daarin wacht ofwel de Colombiaanse Castano (WTA 110), ofwel de Amerikaaanse Bradshaw (WTA 114). Pas in de derde ronde volgt een opponente uit de top-100. In theorie wordt dat Henrieta Nagyova uit Slovakije, nummer 27 van de wereld. Die dwong Clijsters op Roland Garros al tot een driesetter. De optimisten denken natuurlijk nog verder: in de vierde ronde volgt in theorie een ontmoeting met Anke Huber (WTA 17) of Elena Dementieva (WTA 11). Omzeilt Clijsters ook die klip, dan kijkt ze in de kwartfinales titelverdedigster Venus Williams in de ogen.
BR>
Justine Henin moet iets meer op haar tellen passen. Eerste ronde tegen de Amerikaanse Irvin (WTA 81) moet een makkie worden, de tweede tegen Patty Schnyder uit Zwitserland (WTA 35) of Rosanna de los Rios (Par/WTA 77) kondigt zich al wat moeilijker aan. Anne Kremer (Lux/WTA 37) is een volgend vervelend obstakel voor de vierde ronde tegen Serena Williams (VSt/WTA 10) wenkt.

Mannen
Die gunstige aanloop danken onze meisjes aan de invoering van 32 reekshoofden op de Grand Slams. Dat voordeel kennen onze mannen niet. Zij krijgen het dan ook een pak moeilijker. Vooral Olivier Rochus (ATP 74), die moet beginnen tegen de Spanjaard Robredo (ATP 39). Twee maanden terug kreeg Ollie nog een pak slaag van de jonge Spanjaard op het gras van Rosmalen. Stunt Ollie toch, dan volgt een Amerikaan: de ervaren Todd Martin (ATP 34) of Michael Russell (ATP 86), de houthakker die op Roland Garros zijn matchbal tegen Kuerten niet verzilverd kreeg, maar wel Malisse op de knieën dwong. Broer Christophe (ATP 79) krijgt met Sergi Bruguera (ATP 85) een grote naam tegen, maar de Spanjaard is al ver op de terugweg en haat snelle banen. Tweede ronde moet kunnen, maar daarin wacht... tweevoudig laureaat Pat Rafter (ATP 6).

Xavier Malisse (ATP 43) tenslotte begint tegen de Deen Kenneth Carlsen (ATP 259) en moet een tweede ronde kunnen afdwingen tegen de Fransman Santoro (ATP 21). Vanaf dat stadium zijn stunts nodig, zeker in een eventuele derde ronde tegen Tim Henman (ATP 9). Uitkijken dus vanaf maandag.