Arts vreest voor carrière van Anna Kournikova

Print
MüNCHEN / DEN HAAG - Het einde van de tennisloopbaan van Anna Kournikova is in zicht. Dit stelt dr. H. Hörterer, haar behandelende geneesheer. Volgens de Duitse arts wil de 20-jarige Russische tennisster zichzelf niet genoeg rust geven om een door oververmoeidheid ontstane breuk in haar linker enkel goed te laten genezen. Hörterer deed zijn uitspraken bij de Duitse sportzender Sport 1.
BR>
Kournikova liet onlangs weten niet deel te nemen aan de US Open, die op 27 augustus van start gaat. Roland Garros en Wimbledon liet ze ook al aan zich voorbij gaan. Hörterer meent dat Kournikova alleen weer op topniveau en zonder pijn zal kunnen tennissen als zij haar blessure goed laat genezen. Drie maanden rust is daartoe absoluut vereist. Die opvatting heeft de medicus Kournikova al in juni, toen ze voor een behandeling in Duitsland was, meegedeeld. Eind juli stond zij op het tournooi van San Diego echter alweer op de baan. Ze verloor haar partij in de eerste ronde kansloos. De linkerenkel van Kournikova wordt nu met schroeven bij elkaar gehouden.

Hörterer wees erop dat zijn patiënte al eerder in haar loopbaan een soortgelijke blessure heeft gehad. Ook toen heeft ze niet genoeg tijd genomen voor de genezing. De oorzaak, oververmoeidheid, werd zo niet aangepakt. Behalve tennissen heeft Kournikova talloze verplichtingen tegenover sponsors en reclamemakers die ook hun tol van haar lichaam eisen. Voorlopig heeft de Russische haar zinnen gezet op de Australian Open, begin januari 2002.