F1: Ecclestone wil minder GP-races in Europa

Print
PARIJS - Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, wil twee tot drie Europese GP-races van het programma schrappen. Daarmee wil hij plaats maken voor enkele nieuwe kandidaten. Bovendien is Ecclestone voorstander van een inkrimping tot zestien wedstrijden. Momenteel staan er nog 17 wedstrijden op het programma.
BR>
Ecclestone verwacht dat in 2003 de Grote Prijs van Rusland voor het eerst zal worden verreden. Nog later zou er ook een GP worden georganiseerd in een kapitaalkrachtige golfstaat. Op dat moment moeten er enkele races sneuvelen.
"Europese races", weet Ecclestone. "Twee of drie. Ik doe dat niet omdat ik dat graag doe, maar omdat het moet", aldus Ecclestone in een interview met de Franse sportkrant l'Equipe. De Brit voegde er aan toe dat hij het niet logisch vindt dat Italië (Imola en Monza) en Duitsland (Hockenheim en Nürburgring) twee races organiseren.

Ecclestone is ook gewonnen voor het idee het seizoen te verlengen, om op die manier wat meer ruimte te creëren tussen de verschillende races. Voor het eerst, werd er dit jaar in de zomer drie weken niet gereden. Dat initiatief werd door de piloten bijzonder gesmaakt. Een beslissing daarover valt op het einde van dit seizoen.