Ronny Gaspercic: "Real Madrid is titelfavoriet"

Print
HASSELT - Ondanks het aantrekken van superster Zidane maakte Real Madrid een moeilijke voorbereiding door. Vorige week verloor het het prestigieuze toernooi in La Coruna van Deportivo en in de heenwedstrijd van de Supercopa liet het een matige indruk. Deportivo, waar trainer Irureta de kern wist te behouden, lijkt dit seizoen de kloof met de Koninklijke te kunnen verkleinen. FC Barcelona trok zoals ook de voorgaande jaren op koopjesjacht, maar of de Catalanen opnieuw kunnen wedijveren met aartsrivaal Real is zéér de vraag.
BR> «Als je enkel de namen bekijkt, dan hoort Real Madrid opnieuw de titel te pakken. Door de komst van Zidane is de kampioenenploeg verdedigend echter kwetsbaarder geworden. Dat werd trouwens in de oefenduels bevestigd,» aldus Ronny Gaspercic. «Toch lijkt alleen Deportivo een heuse strijd te kunnen aangaan met de Madrilenen. Als er weinig nieuwelingen zijn dan kan de ploeg meteen terugvallen op de automatismen van het voorbije seizoen. Dat is het grote voordeel bij Deportivo. Met FC Barcelona blijft het afwachten. De plaatsing voor de Champions League is alvast een opsteker. Met spitsen als Rivaldo en Kluivert én nu nog de Argentijn Saviola is Barça tot alles in staat. Een goede start kan het elftal van Rexach het vertrouwen geven, dat men vorig seizoen ontbeerde. Valencia lijkt door het vertrek van trainer Cuper naar Inter en aanvoerder Mendieta naar Lazio gehavend aan de start te komen. Maar de nieuwe coach, Benitez, is een bekwaam vakman en kan straks voor de verrassing zorgen met een gewijzigd tactisch patroon.»

Na drie seizoenen Extremadura koos Ronny Gaspercic in het tussenseizoen voor Betis Sevilla, dat in juni op de slotdag de promotie naar de Primera Division wist af te dwingen. «Sportief gezien ga ik een groot risico aan,» stelt de 32-jarige Gaspercic nuchter. «Ik moet immers doelman Prats uit de ploeg spelen. In de oefenwedstrijden kregen we allebei onze kans. Ik weet ook niet wie er zondag in het doel staat bij de openingswedstrijd in Malaga. Ik geef mezelf een jaar de tijd om het hier waar te maken. Vandaar ook dat Betis op dit ogenblik de voorkeur geniet boven de Rode Duivels. Ik heb deze overstap niet alleen omwille van financiële overwegingen genomen. Neen, ik wil bewijzen dat ik het bij een topclub in het buitenland kan waarmaken. Veel landgenoten zijn me niet voorafgegaan. In België is Betis misschien niet zo bekend maar hier in Spanje is het een club met een rijk verleden. Het Villamarinstadion is bijna volledig gerenoveerd en ik verwacht dat er bij elke thuiswedstrijd gemiddeld zo'n 50.000 toeschouwers zullen aanwezig zijn.»

Belgen in Spanje
Ronny Gaspercic: Betis Sevilla
Erwin Lemmens: Santander (2de)
Frederic Peiremans: Eibar (2de)

Voornaamste transfers
Real Madrid
In: Zidane (Juventus).
Uit: Eto'o (Mallorca), Illgner, Sanchis (stoppen), Julio Cesar (Benfica).
Deportivo
In: Amavisca (Santander), Djorovic (Celta Vigo), Sergio (Espanyol).
Uit: Songo'o (Metz), Bassir (Lille).
FC Barcelona
In: Saviola (River Plate), Geovanni (Cruzeiro), Christanval (Monaco), Andersson (B.München).
Uit: De la Pena (Lazio), Petit, Zenden (Chelsea), Simao (Benfica), Guardiola ?.
Valencia
In: Marchena (Benfica), Rufete (Malaga).
Uit: Mendieta (Lazio), Zahovic (Benfica), Björklund (Venezia), Deschamps (stopt).
Betis Sevilla
In: Gaspercic (Extremadura), Ikpeba (B.Dortmund), Calado (Benfica).
Uit: Otero (A.Madrid).