Hermann Maier zwaargewond bij een motorongeluk

Print
De Oostenrijkse skiër Hermann Maier, winnaar van de wereldbeker en tweevoudig olympisch kampioen, raakte vrijdag zwaar geblesseerd bij een motorongeluk in het Oostenrijkse Radstadt. Hij liep een open beenbreuk op en werd onmiddellijk geopereerd in een ziekenhuis in Salzburg. 'Herminator' moet forfait geven voor de Olympische spelen in Salt Lake City.
BR>
"Er bestaat geen enkele discussie over volgend seizoen", zei chirurg Arthur Trost aan het Franse persagentschap AFP. "Een groot deel van de spieren is gescheurd en er is een groot risico op infecties die voor complicaties kunnen zorgen", aldus de arts.

De 28-jarige Maier kwam met zijn motor in een gracht terecht nadat hij door een Duitse wagen was aangereden. De 73-jarige Duitse chauffeur nam een bocht te wijd en Maier kon de auto niet meer ontwijken.

"De operatie is goed verlopen", zei Trost achteraf. "Maar zijn blessures waren vuil en als het been infecteert, genezen de littekens niet goed en zal het been niet goed aaneengroeien." Of Hermann Maier ooit opnieuw zal kunnen skiën kon de arts nog niet zeggen. "Daarvoor is het nog te vroeg. Eerst moet zijn been genezen en zal hij weer moeten kunnen lopen. Er is een kleine dat hij op een dag zijn carrière zal kunnen hervatten", verklaarde dokter Trost.