Actie voor holebi-strand flopt

Print
Op het strand van Oostende hebben zaterdagmiddag een 15-tal homo's en lesbiennes actie gevoerd voor de invoering van een speciaal holebi-strand. De actie kende niet de verwachte opkomst van 200 sympathisanten. De organisatoren hekelden de houding van schepen Johan Verstreken (CVP) in de zaak van het holebi-strand.
BR>
"We streven met het holebi-strand in Oostende naar een betere sociale integratie van homo's in de maatschappij. Zij moeten een herkenbare plaats krijgen in de massa door toewijzing van een bepaald stuk strand, waar ook hetero's kunnen komen", aldus Jean-Marie Demeester van Gay, Lesbian en Bisexuals Eastcoast (GLB). "Nu zitten de holebi's weggestoken in het natuurgebied in de duinen vlakbij." GLB vraagt aan het stadsbestuur vier grote vlaggemasten met holebi-vlaggen te installeren.

Zaterdagmiddag werden op het strand acht kleine holebi-vlaggen geplant en werd een grote regenboogvlag, symbool voor de holebi-beweging, ontvouwd. Burgemeester Jean Vandecasteele (SP) "zegt dat hij mogelijk een oplossing heeft. Maar we zijn misnoegd over de houding van schepen Johan Verstreken die het holebi-beleid onder zijn bevoegdheid heeft. Hij deed niet eens de moeite om met ons te praten of ons plan op te vragen", aldus nog Demeester.