AA Gent behoudt maximum

HASSELT -

AA Gent heeft in een erg pittige partij Westerlo verslagen met 3-1. De wedstrijd werd even stilgelegd nadat Van den Bossche een projectiel naar het hoofd geslingerd kreeg. Lierse won in de slotfase de derby tegen Antwerp. Ook Sint-Truiden en Lommel trokken aan het langste eind tegen respectievelijk Charleroi en Moeskroen.

Tim Vandevelde

BR>

Westerlo behaalde dit seizoen nog geen enkel punt. De Buffalo's kenden geen medelijden met zijn tegenstander en binnen 20 minuten stonden de bezoekers al met 2-0 in het krijt. Eerst langs Vanic op vrijschop, die de bal mooi in doel krulde. Even later was het de beurt aan Nielsen die score verdubbelde. De Deen maakte nog voor rust zijn tweede doelpunt van de avond maar deze werd afgekeurd door ref Blareau. Net voor de goal tot stand kwam, duwde de Griek Kaklamanos Marc Schaessens weg en kreeg daarvoor rood.

Maar ook met 10 man had Gent weinig problemen met de Kempense club. Nielsen maakte er zelfs 3-0 van. In de slotfase milderden de bezoekers nog tot 3-1 dankzij een own-goal van Vanic. Anders Nielsen maakte in de slotminuut het Gents feest compleet met zijn derde goal van de avond.

De wedstrijd werd nog even stilgelegd nadat Sammy Van den Bossche een projectiel naar het hoofd geslingerd kreeg

Lierse trok in de slotfase aan het langste eind tegen Antwerp. Mussa kreeg enkele kansjes om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar slaagde daar niet in. Bij Lierse was er een zeer bedrijvige Frigard die zijn medemaats beter liet spelen. 2 minuten voor rusten zocht Frank Leen de Noor op, kreeg de bal terug en lobte de bal mooi over doelman Klak. Lang kon de thuisploeg die voorsprong niet vasthouden want even na rust bracht Mussa de bordjes terug in evenwicht. Na die gelijkmaker viel er niet veel meer te beleven op het Lisp. Beide ploegen leken zich neer te leggen met een gelijkspel tot de Joegoslaaf Sikimic de thuisploeg in de slotfase toch nog de drie punten bezorgde.

In Charleroi - Sint-Truiden trok de thuisploeg in de aanvangsfase ten aanval. Zonder succes weliswaar. De eerste kans van de bezoekers was aartsgevaarlijk. Boffin bemachtigde de bal maar besloot naast een leeg doel. De Kanaries kwamen op het half uur beter in de wedstrijd en nog voor rust werd hun inzet beloond met een doelpunt van Mbonabucya. Na 5 minuten spelen in de tweede helft leek de wedstrijd al beslist toen Danny Boffin de 0-2 op het bord bracht. De Zebra's persten er nog een slotoffensief uit maar het waren de Limburgers die efficiënt afwerkten. Boffin legde de eindstand vast.

Ook Lommel kon van een Henegouwse ploeg winnen. Mennes en Baranyos brachten de thuisploeg op een gevleide 2-0 voorsprong. Marcin Zewlakow hield de spanning in de wedstrijd door de aansluitingstreffer aan te tekenen. Diep in de tweede helft kwam Moeskroen langszij via Koen De Vleeschauwer. Het eerste punt leek binnen voor de Henegouwers. Tot diezelfde De Vleeschauwer twee keer een fout maakte en die ook evenveel keer bestraft werd met geel. Ook Marco Casto mocht vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Lommel maakte dankbaar gebruik van deze man-meer-situatie en Culek scoorde in blessuretijd nog het winnende doelpunt. De Hongaar Zsolt Baranyos miste bij een 2-2 stand nog een strafschop.